God fortsättning på julen....

....här följer lite juliga pyssel o virkbilder från mitt hem och mina stickade o virkade julklappar!

                                                 

Det här är en del av inspirationen till mina och Mallans virkade snöflingor och hjärtan till granen!! Visst blev det läckert i granen, de små bockarna fick en liten sprayfärgsdejt så de passar in de också ;)

         

Mallans andra snöflinga är på högra kortet, längst upp till höger. Jag är imponerad, inte illa av en 8åring. 

Nu tänker ja visa den scarf jag gjort till mor, hon blev glad - förmodligen ett alternativ till nyårsstassen, förklarade hon!! KUL. Syrran däremot hade ja på känns skulle bli glad, MEN troligtvis hamnar mitt arbete inte i bilen - som det faktiskt va tänkt. Hihi, ja trodde faktiskt att det skulle va tveksamt :P

                                             


I min hall har ja ju min speciella väggprydnad - den gamla spjälsängssidan...jag pyntade en gång - tog bort och gjorde om. Så här blev det i hallen å ja känner mig nöjd. På spegeln hängde ja de glittriga minisnöflingorna som man virkar på tio minuter. Det blev också väldigt bra o vid spegeln ser de ju dessutom fler ut!

                    

Lite dålig bild vid spegeln men man ser iaf hur ja har gjort!

Övrigt pynt som jag sysslat med är inspirerat från en hobbyaffärs katalog....fast ja har gjort allt själv istället för att ha köpt materialsatser....jag har ju material och möjlighet så varför köpa?
Just den här fick min vän Maja, sonen fick apan och jag snodde ihop två silverflingor (som vid spegeln) under fikabesöket. De hängdes i köksfönstret! Det som gjorde att ja absolut ville ge henne det här är att jag en gång för längesen fick en massa bokmärken till flickorna, som jag tack o lov kunde rädda undan sax,tejp och lim....iaf några! Ett av dessa sitter nu på hjärtat. Tack Maja :*


Julen har för övrigt inneburit en start på knappjumpern, det va mysigt att sitta och sticka på julafton!! Nu ska jag göra klädnypor silvriga inför nyårets placering kring bordet! Uppdateringar kommer på både mitt och Annies projekt. Ska be henne om några bilder på ponchon - som blev kanonfin.  Hopp o hej!

                   

Utvärdering Stickeläger

Så, nu får ja äntligen ändan ur vagnen och tänkte visa hur vi hade det på vårt stickeläger...
Det va jag och syrran, Annie och Carro som i november tog en tripp på tio minuter och for t stugan!

Mörkt och vinterordnat va huset, men mor är en duktig tant med oljefyllda elelement och en finfin luftvärmepump. Inte frös vi iaf fast stugan inte är vinterisolerad!

Vi hade lite gott o blandat med oss i sticke/virke/dryck och matväg. Bara en massa glada skratt och flitiga fingrar, törstiga damer och ett pyttelitet kök <3

På fredagen var vi lite uppslupna o stickesugna, så vi fick inte fingrarna att minnas hur man tar kort ;)

Här är rummet på lördagförmiddagen, efter bäddning och frukost.


Virrvarr i höststuga!



Syrran är lycklig chaufför till oss, då vi gärna ville in till Lkpg för att shoppa lite i stans garnaffärer. Tyvärr va det ingen annan än jag som ville åka direkt efter frukost - så vi fick inte många timmar till tokshopping innan de stängde :P


På väg in, min kopp kaffe tror ja - syrran hade glömt köpa kaffe - HUR DET NU ÄR MÖJLIGT!! huff, ja mådde dåligt innan gyllene måsen räddade mig :P

Ingen tid går till spillo ;)





Anna jobbar poncho <3


Pizzamat är rätt gött...


Julklapps-scarf till mor från lilla Maria



Carros duoprojekt, en poncho och en tudhalsduk. Nepal vet jag inte !?



Projekt Annelie


Projekt Annelie



Annelie har planer på en paljettgarns-sjal och en tubhalsduk


Julklappsgarnet till mor - från lilla Anna <3



Garn till jumper med knappar - och till en massa stjärnor o julgranspynt, lurvet är till Majas nya bebis, som ska få ett får.



Marias strumpgarn, inköpt på syfestivalen, Ölandsgarn.




Anna hade beställt från garnaffär....undrar ja om hon ska öppna egen???!!! Eller om hon ska sticka strumpor tills hon svälter ihjäl?!

Vi hade iaf en trevlig helg - god mat, goda vänner, gott skratt och fantastiskt lager me garn och vin!
Nu hoppas ja på lite bilder av färdiga projekt att kunna lägga ut - kom igen Annie och Carro!

Kram

Inte mycket till sticke just nu...

....men det har ju varit lite adventstider och därmed lite ljus o lykta! Adventsljuskreationen gjorde jag tillsammans med mina tre små troll - underbart!




De två ljusstakarna har ja fyndat på ortens loppis, Vänner emellan. En för 1 eller 2 år sedan - den andra förra veckan. "Isbitarna" köpte jag som dekoration för flera år sedan, med ståltråd o borr så gick det att använda till de här stakarna också!



FÖRE



EFTER


Det jag stickar på är min mors julklapp, en scarf. Å fortfarande långkoftan, den är urbota tråkig så den får stå tillbaks för mors scarf och mina julgransvirkningar....

Hoppas morgondagens träff blir suverän - själv kan ja inte komma, lillan fyller år och maken har brandjouren!

Väl mött - Maria

Stickekväll hos Anna!


Skriver en påminnelse om att nästa Sticketräff sker på onsdag 7/12 hemma hos mig!

Välkomna till samma adress, samma tid: 17:30 - 20:30

Jag tror att Vi denna gång kommer ha en ordentlig uppslutning! Kul!
Ta med även Era färdiga projekt för Inspiration till alla våra medlemmar!

Vi ses!

Kram,
Anna.

RSS 2.0