På onsdag smäller det..

...i stickorna!

Vi ses hemma hos Mig och stickar en symfoni av halsdukar, mössor, strumpor, tröjor och laddar inför vargavintern.

Välkomna klockan 17:30-20:30 till Anna!

Med förstickliga hälsningar,
Anna

En läskig elefant...

...blev det verkligen!!! Varsågoda att titta och förfäras...




Jag förstår ett å annat asgarv. Populär hos mina barn, vilket ju är huvudsaken ;)


En lördagsträff utan vin ;)

Jag kände att det var dags att ses hos mig :) Lyckades skrapa ihop ett litet gäng....

Mamma
Syrran
Ulrika
Annelie
Carro
Bettan

...och några stycken busungar som verkade ha minst lika roligt som vi vuxna!

Idag bjöd jag faktiskt på tilltugg, vi har ju som lite av en policy annars att det är du själv som får ta med eller ordna om du vill ha något...Allt för att man ska vilja ha träff utan att behöva känna press eller att man ska va tvungen att baka/laga mat till alla. Framförallt eftersom det är månatligt återkommande träffar hos Anna, det blir ju inget roligt om hon ska behöva stolla varje gång. Vi träffas för att sticka och prata tillsammans!

Just idag så kände jag att kl 10.00 var lite väl tidigt för att ta med en flaska vin - så jag bjöd på kaffe och hembakta (som jag o flickorna roade oss med i onsdags) rågbullar med smör och ost. Alltså väldigt basic o inget konstigt!! Uppskattat var det iaf och roligt hade vi när vi diskuterade hur mycket man ska "dra i den när man mäter" ;) Med allas vansinniga humor så hade vi natruligtvis roligt åt detta uttryck !!!

Väl mött //Maria

Pippitröjans utveckling...

....på den här bilden har ja börjat sy ihop fram o bakstycke. Nu håller ja på me ärmarna som stickas från axel o ner, känns otroligt bra då det bara blir färre och färre maskor hela tiden. Ist för tvärtom ;)





Fler stickeprojekt är det inte just nu, vi har kommit in i en baka-period - jag och mina tre troll. Bullar o rågbullar har det blivit. Det tar sin lilla tid att baka när alla ska göra sina egna uppgifter som ja måste ha lite koll på.

Hoppas på att få lägga upp bild på käre maken iklädd den snyggaste fiske-tröja någonsin ;)

Maria

En otroligt rolig stickepaus!!

Syrran och jag satt i bilen från Linköping, diskuterade julpynt till gran och en paketkalender till barnen. I nästa nummer av Kreativ Stickning ska det visst finnas beskrivning och garnförslag på de ovan nämnda projekten.... Sååå, vi dök in på garnaffär i Mjölby, men utan riktlinjer är det ganska krångligt att köpa garn!!(?) ;)

Fick då se olika broschyrer från Svarta Fåret, AMIGURUMI, stickade i S.F:s Candy. Å hoppsan hejsan, där fanns ett virkat Luciatåg. Meeeeen, som klok o tråkig storasyster poängterade jag att "du skulle ju göra utifrån tidningen..."

Mutter mutter...bla bla bla....hörde jag o så slutade det hela med att jag själv gick därifrån med ett garnfynd som jag tänker göra Åremössa av. S.F:s Snöflinga. Får se när ja känner för att göra den, är ju faktiskt rätt tråkig stickning...rätt upp å ner bara...

När vi nu åkte därifrån så svor ja dyrt å heligt på att jag minsann inte skulle lära mig virka, det finns ju så många fler projekt att vilja göra då. Som bekant finns ju endast 24 h på ett dygn (VARFÖR??!) å ja hinner ju inte me allt ja vill sticka ens en gång. Vi åt god mat hos lilla tant mamma och fick den strålande idéen, VI ÅKER TILL BIBBLAN! Där finns säkert böcker om amigurumi, sagt o gjort - Anna lånade tre böcker. Vi satt framför Sveriges fotbollsmatch mot Holland, hejade o virkade....Jag fick till en enkel liten gris. Men trynet fick jag hitta på själv. Anna började på en snögubbe som ska ha hatt och halsduk. Hon gjorde huvud o halsduk....eller nja, två huvuden, men den första får agera tomtesäck nån dag framöver...

Vi har använt restgarner, olika tjocka o olika kvaliteter...men det gör ju inget. Till stoppet har jag använd innehållet från två kuddar ja fyndat på ortens loppis för tio kr styck. Hade tänkt ha det till ett projekt som aldrig blivit av, det involverar symaskin o den har ja ingen stadig plats för....den får åka fram å tillbaka mellan bord o sin plats vilket leder till att den tyvärr inte används så mycket som jag skulle vilja.

Här är min GRIS :) som blivit otrolkigt populär hos såväl 8åringen som 3åringen!!



-Mamma, varför sitter svansen i nacken??
-För att mamma satte den lite fel....hmm..

Nu gör jag en apa till min fina vän Majas son som är 1,5...Ur den här boken:


      

Återkommer med bilder på både apa och Annas snögubbe!

Väl mött - tack för idag // Maria

 



 


Stickekväll - oktober!

I onsdags träffades några av medlemmarna i den häftigaste sekten av alla :D

Lovisa, Annelie, Madde, Bettan o så vi systrar. Det blev som vanligt väldigt trevligt och roligt. Annelie meddelade dessutom att hon har gjort en mössa till vårat projekt "Julklappar till Litauen". Det kändes fantastiskt roligt att få respons för det :D

Nästa träff blir första onsdagen i November om jag inte smyger in en miniträff emellan!

Kramar // Maria

Mellantrollets tröja är klar!!!!

Tadaaa!! Jag gjorde klart den :) Maken skickade iväg till skolan, bad om en bild....tyvärr hade karln klätt flickan med jeans till ;) Jag hade tänkt mig svarta tights ju :P Iaf så bad jag om en bild innan hon gick, fick den här:

     


Hade en diskussion med lillemull en dag,
-titta, jag gör fina sockar till dej!
-bill inte ha ljoosa pumpor, inte ja.
-Va? va vill du ha då?
-Biita.
-Jaha, med det är ju lila o vit i garnet också?!
-mmhm, bill ha dom nu, ja bill.

Inte lätt å va snart tre år ;)



Tjohejsan.

RSS 2.0