Läger för fyra!!

Imorgon åker jag och syster, varsin vän (som nog kan kallas gemensamma - vi är alla systrar på nåt vrickat och lulligt vis ;) ) till sommarstugan och ska spendera två nätter i ett oisolerat hus med två element och en luftvärmepump som sällskap.

Naturligtvis är det ett STICKELÄGER :D

Lördagen vigs åt garnshopping i Lkpg och resten av tiden ska det stickas och smuttas vin o kaffe. Mat blir det me såklart.

Ska även se om vi kan diskutera ett läger i större format framåt sommaren - tält, lillstuga, storstuga och mycket kärlek bör kunna ordna den saken :D

Återkommer, med förhoppningsvis bilder och spännande historier....Till exempel bör roliga saker kunna hända då toaletten är vinterombonad - dvs i viloläge ;)

Väl mött! Maria


Nu är sakerna virkade...jösses.

Jag har blivit virkenörd!! Stjärnor o amigurumis - gud hjälpe mig - är roligt!! Hjärtan är skapligt skoj det också!

Apan är klar;




Stora lufsetofsan beställde en sköldpadda ;

           
                                                                                                                                                                                                  


Den är jag otroligt nöjd med. Apan blev tyvärr lite hålig, framförallt på magen :/

Den senaste passionen ligger hos snöstjärnor o julhjärtan till granen, å kors i taket - vi har tänkt ha en riktig gran i år...inte för att ja mår illa av plastgranen - men det känns ju skönt att byta om lite ibland!

Mellanlufsan har beställt en mus, men ja ska nog se om ja inte kan hitta en annan än den hon har pekat ut. Den har samma basdelar som grisen ja gjorde. Skulle vilja göra en annan variant. Har dessutom hittat en lamm-beskrivning så nu saknar ja lurvigt garn....två figurer att göra och ett antal andra modeller av stjärnor o hjärtan. Skulle helst vilja hitta såpass många modeller att ja kan få skapligt pyntat - fast ingen är likadan!


Här e de allra första ja har gjort - nu fattas garn, det jag har använt kommer från kära mors garngömmor....



Det blir till att shoppa på lördag!!

Kramar Maria

Apa, tröja, sjal o mössa.

Apan som legat vilande ett tag har fått ett huvud!! Bara två armar kvar :/
Blir nog klar imorgon.... Se här så fulsöt den blev:



Har länge funderat på hur ja ska göra me 14 nystan grått garn jag har...tyvärr hittade jag och stickade bakstycket färdigt på långkoftan, innan jag hittade den snygga jumpern med knappar....Men samtidigt så är det värt att köpa Järbo Garns Mellanraggi till jumpern, för gudars vilket suveränt garn att sticka i. Blir nog annat än grått isåfall - för nu e det ju den andra grå tröjan jag gör i höst bara :S Börjar tröttna på grått me andra ord ;)

Fina va? 
                                                                       



Har inhandlat ett trådgarn, med små tygbitar som håller dem samman, bild blir när jag har kommit längre i stickningen. Tänker göra en scarf till min mor i julklapp - färgerna går i blå, turkos o guldgul. Blir kanon och passar hennes stil - tror jag. Blir kanonsnyggt till jeans iaf!

Satt o bläddrade i Icakuriren på rasten häromdagen, där fanns en kul barnmössa....simpel stickning också. Så jag ska ordna sådana till mina ungar....om ja känner för lättstickat (återigen) någondag. Skulle vilja göra jumpern här ovan för att utmana mig lite igen....lite mer arbetad än den rätstickade långkoftan faktiskt :S Den är liksom scarfen rätt tråkig... Men det blir ju snyggt så wtf...





Nu ska ja ordna lite mat - göra natteklart och eventiuellt upp t syrran, har minsann glömt en av mina fyra stickeväskor där....har ALDRIG hänt förut :O Vad hände???

Kram Maria

Häftig träff :D och Stockholmsmässan, Syfestival

I onsdags blev en riktigt lyckad träff, många skratt, mycket vin o ett prat som vid återberättande gjorde min man lite röd om öronen av förlägenhet :D

Tack Ulrika, Lovisa, Anna, Madde, Bettan och mamma :D

SYFESTIVALEN

Dit for jag och syrran, kl 08 på en lördagsmorgon....aningens många mil att åka. Men vi åkte fint, syrran körde - jag stickade och kaffet va varmt!!

I många fina fall så var det först väldigt spännande,


för att sedan övergå i ganska trist känsla.
Hade nog förväntat oss en hel del annat än det som var. Tyg o garner o broderier fanns, men även lite väl mycket av pärlor och smycken och annat tjafs....Till exempel är ja inte intresserad av en sopborste när ja åker på Syfestival....

De som hade garner var heller inte särskilt roliga, inga direkta fyndpriser och utbudet kan ja hitta varsomhelst. I bättre färger o trevligare arrangerat. Ett plus var nog Ullgarnerna från Öland....annars va det inget som imponerade - tråkigt nog :/ Syrran har planer på knästrumpor av det här;



Jag köpte ett nystan, svart o rödfärgat. Rent hållbart svenskt ullgarn ;)

Vi åt lunch - testade sushi...nytt för båda tror ja. Sisådär, det också...

           

Vi hittade ett ställe där man fick köpa tio nystan för 100 kr. Skapligt. Lyckades skrapa ihop för en hundring, syrran för två...


Vi åkte ganska tidigt därifrån, drog en repa genom Sthlm tog E18 mot Oslo...hälsade på brorsan me familj. Tog lite kaffe och kaka...åkte vidare och tog en mindre väg mot Farbror Tor och hans fru Ulla, där fick vi kvällsmat ihop me Farbror Sven och hans fru Brita!! Så vi gjorde det hela till en släktträffardag istället. Känslan när vi kom hem va därför jättebra!!

Väl mött // Maria

Pippi och mössa me snö!!

Jag har gjort klart min mans pippitröja, han tog emot den mycket vördnadsfullt och fint!
Han har haft den på sig mer än ja kunnat hoppats - jättefin på honom!

Bilder på'n:







Här har Herrn valt att korta snörena litegrann, men det blev ju bara till det bättre:


Oj, va kärlek det finns i den tröjan. Å värme. Å snygghet.

Jag hade ju tänkt sticka en Åremössa av snöflinge-garnet...Men på baksidan av banderollen fanns en mössbeskrivning. Så den gjorde jag. Här är min mössa under arbete och min mössa på min syster:



Har för övrigt gjort en rosa och håller på med en vit också....Jätteenkel och suverän modell!

RSS 2.0