Du glömmer väl inte?


  • Boxholms Bibliotek ställer till med Handarbetscafé kl 10-12 nu på lördag (1/10).. 2 timmar av stickemys - eller för all del annat pyssel - med stöttning av Suss om man har kört fast!

    I annonsen så står det även att det går bra att bara komma dit, sitta med och fika...- men vem vill väl inte ha med sig sitt handarbete?! Har du dock inget på gång, så kom för inspirationens skull!



  • Sockprojektet - Det har varit dåligt med respons på vårt Sockprojekt för barn i Litauen till jul! Jag påminner om att sticka ett par sockor i barnstorlek så ombesörjer jag/syster leveransen till Vänner Emellan. Tänk så många tår som fryser i vinter utan Dig....

    Deadline: 1/12
    PS: Sockprojektet är inte bara betingat med SOCKOR, man får naturligtvis vara kreativ och göra något annat men BARNSTORLEK är ett krav.
  • En liten inspirationsbild.. 11cm lång ankeltossa.. Baby-sött!

     

  • Stickekväll hos mig (Anna) 1sta onsdagen varje månad! Välkommen mellan 17:30 - 20:30!
    Önskas annat intag än kaffe medtages detta av..Dig själv! Annars har Palace/Torget gratis utkörning :-)


lite blandad kompott...

....blir det i mitt inlägg idag. Tänker visa vad ja fått av min syster i födelsedagspresent, tack! Vill också visa mitt påbörjade arbete av herrns pippitröja - stickas i Järbos Mellanraggi, bas grå, ränder svart o naturvit. Väntar på min garnbeställning hos www.skapamer.se - så jag kommer inte mycket längre just nu. Mönstret ja använder är från Svarta Fåret, i mönstret stickas det i Freja. Mer intressanta projekt är min önskan att hinna me Pippitunikan som ja lägger upp bild på, stickas i Jubileumsgarn, också det från Svarta Fåret. Mönstret kommer från mors granne, fanns med i en veckotidning.

  

Tack snälla Anna för fina boken och bästa pärm, mapp, anteckningsbok och stickor :) :)




Den här tunikan vill jag göra i rött, med blå och vita ränder. Kommer dock inte börja/betälla garn än, ska först o främst göra klart herrns tröja och montera o sticka halsen på mellantrollets tunika - som ja befarar är på tok för lång för att kallas tunika - så nu säger vi klännning istället :P

            


Nånting annat som ja hittar på så här på hösten är att ja rensar ur mors gamla garnkartong, där hittade ja ullgarn, ganska tjockt. Det gröna garnet var tunnare, men tog det istället dubbelt. Stämmer någorlunda överens iaf. Mor fick vackert leta rätt på stickor nr 4,5 så ja kunde jobba lite, gick nämligen dit spritt språngandes naken (dvs utan något sticke med mej!!!??) Hur nu man kan va så knäpp....



Den ser lite kort ut i foten, så ja tog hem den för herrn att prova - satt som ett smäck! Det är nu så att ja endast gör dessa sockor hos henne, så gör det numera inget om ja kommer dit tomhänt.

Kommentera gärna! // Maria

Fest med stickor.

I fredags, den 16e sep, slog vi på stort! På mitt initiativ var vi hos min syster och hade Stickefest.
-Hur går en stickefest till? frågade min make.
-Vi börjar väl som vanligt me sticke o lite vin, svarade jag, sen går vi nog över mer o mer till vin!
-Jaha! Ni avancerar!

Jag gick till Anna lite innan kl 18, skulle ordna med en fördrink, lägga upp lite alster, ta fram böcker och tidningar för inspiration! Min drink var lite speciell, iskall vitvinsglögg med isbit och en citronskiva! Russin fanns, men det stämde inte att ha till.

    

                      



Tyvärr verkar min mob blivit lite påverkad av vinet o glöggen så det är lite suddiga bilder på gästerna.

Iaf så beställde vi mat ifrån pizzerian som vi åt med god aptit då det var överfullt me folk som beställde - fick vänta lite mer än en timme!!!!? Usch så alla var hungriga. Vi höll ut med vin och sticke till kl 23 ungefär, då började vi dra oss allihop för vi hade saker för oss på lördagen också! Vi var sju stycken, Liv, Michaela, Lovisa, Anna, jag, Madeleine och Annelie! Tack tjejer för en trevlig kväll <3










Tyvärr fastande varken jag eller Loovisa på bild :(


Väl mött // Maria

Handarbetscafé

I lördags var jag och min syster på Biblioteket i Boxholm på Handarbetscafé mellan kl 10-12 - den träff som vi nämnt tidigare i bloggen.

Det var jag och min syster, 2 av min systers 3 barn (halsduksstickning och fingersticke för små fingrar), Stina, Doris, Suss och en tjej till som jag inte vet vad hon heter... Tyvärr var det inte det inte lika många som kom som man hade hoppats på, så jag tänkte göra ett frest och verkligen göra lite reklam för denna otroligt trevliga stund där gamla och unga möts, utbyte av idéer, tips, inspiration och avslappnad stämning!

En jättehärlig stund av lugn och ro! Passa på att dyka upp nästa gg!

1:a Oktober
Boxholms Bibliotek
Kl 10-12

Vi ses där! :-)

/Anna

Rätstickad poncho & Knappsjal




Mamma modellar i min poncho.

Garn: Duo fr Järbo Garn
Mönster: Rätstickad poncho - Järbo
Åtgg: C:a 400gr

Mycket enkel modell - man behöver bara sticka två delar rätstickning som man sedan syr samman varpå man avslutar med fransar.. mycket fransar!





Återigen mor, men i hennes eget projekt: Knappsjal!

Garn: Stella fr Järbo Garn
Mönster: Knappschal - Järbo
Åtgg: C:a 100 gr + knappar

Mycket trevlig färg inför hösten! Även denna mycket enkel med slätstickning i ett enda stort stycke!

Stickekväll ons 7/9 - 11

Det blev många som inte kunde komma, allt beroende på Ulrika Marknad - förkylning - träning osv osv.

Vi träffades iaf sex stycken och gjorde bästa möjliga av tiden, då det fanns en bunt ungar med. Däribland mina egna...  Jag jobbade själv på min julklapp t gubben, Anna på mammas sjal, Michaela gjorde nystan av härva, Ulrika virkade på sitt linne, Bettan lärde sig uppläggning och resårstickning, Lovisa gör en superhäftig dyna i ett garn som gör att det ser ut som fårskinnsfäll :) Hade köpt garnet på Hemtex, fiffigt värre!

Jag kommer inte ha nån träff hos mig innan Annas nästa onsdagsträff, får inte till schemat me barnens aktiviteter, föräldramöten o gubbens skift o jour. Bibblan har ju dessutom två träffar emellan!



B





Det är faktiskt inte så ledsamt som det ser ut på fotona, vi har jätteroligt men är också grymt koncentrerade i våra arbeten.... :D

//Maria

Min första tröja!

Detta blev resultatet av mitt första tröjprojekt inom sticke. Naturligtvis var jag tvungen att även göra matchande benvärmare...

Garn: Lady fr Järbo Garn
Mönster: Basplagg för barn - Järbo
Åtgg: C:a 200-250gram





Hon ser ut som en tallrik hallon med mjölk! Sött!

/Anna

 


Stortröja/tunika

Har börjat på en tröja till mellantrollet, använder mig av Järbogarn, Big Verona och ett mönster från Järbo, raglantröja i Lady...

Jag gör muddarna längre och hela tröjan längre, men använder mig av maskantal o mönster för raglanärm och halsringning. Hoppas det blir bra fast ja experimenterar lite ;)




Har haft otur i förkylningsträsket bra länge nu som slutat me tio dagars penicillinkur, tur ja har nåt att sysselsätta händerna med :D

// Maria

En liten värmare... uppdatering på en bild...

Bara för att visa upp de som ja har lätttillgängliga så kommer här några bilder på de senaste projekten:






en varm sjal till hösten, stickat i Järbo Garns Stella, enklast möjliga stickning...
Garnet är i 80% akryl, 10% ull, 10% mohair



Drops Fabel, 75 % ull stickades två par barnsockor i. Mycket lila de senaste veckorna.



Lillegris blev ganska nöjd i sin klänning, blandgarn bomull/akryl....minns inte namnet på garnet nu. Men det var från Marks & Kattens. Tror det va utgående då jag fyndade nystan för 10 kr st/50 g. Här fick ja ett problem i halsen, avmaskade alldeles för hårt vilket ledde till gråt å skrik när ja skulle prova den. Fick ta upp ena axeln för att sy dit tre små söta knappar och virka små knapphål (eller knappöglor?)

Tips om handarbetsträff i Boxholm!

Tänk att det finns fler likasinnade i världen :)
På Boxholms Bibliotek ordnas en form av stickecafé, bifogar en bild på deras utskick!

Jag och syrran har stora planer på att dyka upp, jag får dock ta me hela trollbunten, men det kommer inte bli ledsna ögon för det. Alla tre gillar böcker och Boxholm II :)



Väl mött // Maria

Värm barnfötter i Litauen - sticka ett par sockor!

Hej!

Medlemmar i Stickesekten (men även andra) är välkomna att vara med i vårt Sockprojekt för barn.

Sockprojektet innebär att man stickar ett par barnsockor (valfri storlek, färg, garn, stickstorlek, mönster) innan den 1sta December, lämnar dem till mig eller Maria och vi ser till - med hjälp av "Vänner Emellan" - att dessa kommer barn i Litauen tillhanda!

En perfekt julklapp att ge bort till någon som verkligen behöver det & som samtidigt får Dig att känna Dig nöjd!

@Icke-medlemmar: Vill du också vara med och göra ett barn glad och varm?
Skicka ett mail till [email protected] & vi skickar dig adressen till mig (om du inte bor i närheten av Boxholm) så att Du kan vara med och bidra till lyckligare barn i Baltikum.

Alla som bidrar får äran att vara med på vårt gemensamma julkort, såklart!

Ju fler sockor, desto roligare blir det! Sätt igång att sticka :-)

/Anna

RSS 2.0